Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Maradok tisztelettel

Dolgozók vs. vásárlók

2016. április 15. 22:43 - Boddicker

Először nem igazán érdekelt, hogy vasárnaponként bezárják a boltokat. Legalább eggyel kevesebb nap, amikor az asszony elráncigálhat vásárolni. A sok hülye meg majd megtanul egyetlen nappal előre tervezni, a hiszti pedig előbb-utóbb elmúlik.

Aztán nem lett igazam, mert szombatonként kitört a pánik, mindenhol olyan mennyiségű zombicsorda futkosott az utolsó megmaradt kenyérmorzsákért (nem), hogy ajánlatos volt aznap is kerülni a vásárolgatást. A hiszti meg nem múlt, a pánik az utolsó hetekig fennmaradt.

Jó döntés a kormánytól - bármilyen furcsa ezt leírnom -, hogy elkerülték a népszavazást, és visszavonták az egészet. Faszság volt, de szerencsésen túléltük. Hurrá, örülhet a plázaparasztproli (és a 3P nagyon erős így egybegyúrva, de sajnos létező jelenség!), hogy végre üres lelkét immáron az Úr mind a 7 áldott napján feltöltheti a vásárlás szentségével. Én is örülök, mert nem lesz szombatonként zombiapokalipszis. Jól jár mindenki, nem? Ezt akartuk, nem?

'ius murmurandi'

forumrostra.jpg

A kereskedelemben dolgozók közül páran hangot adtak elégedetlenségüknek, amivel nincs is semmi baj, hiszen egyik napról a másikra visszavontak tőlük egy tök jó dolgot. Ők is emberekből vannak, most kibasztak velük egy kicsit, megilleti hát őket a mormogás joga. Ezt anno az ókori Rómában vezették be, és nagyon jó ötlet volt. A polgárok a fórumon szabadon elmondhatták a véleményüket, kifejezhették nemtetszésüket. Más kérdés, hogy nem érdekelt senkit sem, de legalább kiereszthették büntetlenül a gőzt. Ebben az esetben az adott kereskedelmi dolgozót, miért ne illetné meg a ius murmurandi?

Hát az arrogáns plázaproliparasztja ezt bizony másképpen látja. Nagyon önérzetesen a dolgozók fejéhez vágja, hogy belőlük élnek, hogy ők választották ezt a munkahelyet, és ha nem tetszik, akkor bizony nem muszáj ott dolgozni, és különben is van hétköznap egy szabadnapjuk. Nameghogy a mélyen tisztelt vásárlók végre visszakapták a vasárnapjukat, mert eddig nem lehetett micsinálni, csak tévézni/társasozni/kirándulni, amik ugye mind mennyivel alávalóbb, fertelmesebb tevékenységek a vásárlásnál.

Mi is ezzel baj?

Mármint a nyilvánvaló primitívségen, arrogancián, a lekezelő, kioktató hangvételen kívül?

vasi.jpg

Csak annyi, hogy igen, belőled élnek, suttyó uraság. Belőled, de nem csak belőled egyedül, hanem tudod másokból is, akik remélhetőleg nem olyan barmok, mint te. Úgyhogy már csak ezért sincs szükség erre a hangvételre, mert te barátom, személyesen, még csak 0,00001 %-ot sem számítasz a magyar kereskedelemben. Érdemes lenne az arcodat is ehhez igazítani. Meg aztán hülyeségeket beszélni a munkahelyváltásról, ami mondjuk egy pénztárosnak lehet nem ilyen egyszerű. Lehet ugyanis hogy ő sem jókedvében dolgozik ott, hanem lehet azért mert kiszolgáltatott helyzetben van. Neked pedig még van pofád, ezt nem csak az orra alá dörgölni, de a szemébe is hazudni? A hétköznapi szabadnapról meg mindenki tudja, aki már dolgozott hasonló munkarendben, hogy nem egészen ugyanaz, mint egy vasárnap. És tudod, miért nem? Na? Szabad a gazda? Talán azért, mert senki sem ért rá, és lehet hogy az adott személynek nem a vásárlás jelenti az életének egyetlen értelmét. Mert szomorú, és lelketlen dolog, hogy van, akinek eddig szar volt vasárnap tévézni/társasozni/kirándulni vásárlás helyett. Sosem dolgoztam még kereskedelemben, és pont az ilyen vásárlók miatt remélem, hogy soha nem is fogok..

Sajnos az a helyzet, hogy kurvajól élünk mi itt. Igazi firstwordproblem, hogy ez a fő beszédtéma. Másnap meg jön az, hogy jajj mennyire csórók vagyunk, de rossz nekünk. Ja, mert ha a vásárlás életed legfőbb értelme, akkor nincs mit csodálkozni rajta, ha nincs pénzed. Igazán megérdemelnénk, hogy néhány arab jól elpicsázzon minket. Nem is zavarna, ha nem itt élnék.

Maradok tisztelettel

52 komment
Címkék: vasárnap

A bejegyzés trackback címe:

https://maradoktisztelettel.blog.hu/api/trackback/id/tr788631396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ree-Tard 2016.04.17. 10:52:11

Ők "arrogáns plázaproliparasztja", de ha te mész bevásárolni akkor te felelős vásárló vagy...
Ők ostobák mind, te okos vagy.
Gondolom.

2016.04.17. 11:20:10

Na végre!
Egy értelmes ember posztja, aki úgy látja a dolgokat, ahogy vannak.

Na erre varrjatok gombot plázasuttyók!

Ambiorix 2016.04.17. 11:20:20

@poszt
Figyelj, te buzeráns gyökér, amíg mi nem ugatunk bele, hogy te mit csinálsz vasárnaponként a retkes családoddal, addig lécci te is mellőzd az életvezetési tanácsokat. Ki a fasz vagy te szarházi köcsög, hogy előírd nekünk, hogy mit csináljunk vasárnap. Ha plázázni akarunk, akkor plázázunk. Pont. Minket sem zavarna, ha nem itt élnél, faszkalap.

Buchhalter 2016.04.17. 11:26:19

@Ambiorix: lehetne ezt normálisan is megfogalmazni,de meg ne sértődj ez tényleg egy alpári paraszt sutyó stílus.És nem ír neked elő senki semmit.Nyugaton ,sőt itthon se alkalmaználak sehol.Max ezzel a hozzáállásoddal közmunkásnak vagy jó.

Ambiorix 2016.04.17. 11:39:29

@Buchhalter:
Erős a stílusom? Majd megszokod, gyökér. Egyébként csak válasz volt a blogger plázaproliparasztozására. Eredj inkább, zokogj, hogy kinyitott a tecsó. Emberek vannak mindenhol. Rettenetes.

Buchhalter 2016.04.17. 11:56:50

@Ambiorix: te vagy a gyökér suttó.Volt már rá példa,hogy valaki azt hitte bűntetlenül garázdálkodhat a neten és meglepődött amikor elővették és kapott egy véres nagy ruhát.A youtoubon van egy ilyen filmecske.A helyedben kezdenék gyüjtőgetni fogorvosra.Elég drága a fogpótlás és amennyit te keresel láblógatással meg bérkomeneteléssel...

StanLee · https://newsroll.net 2016.04.17. 12:08:59

Nyugaton is mennenek az emberek vasarnap bevasarolni, csak nem tudnak. Hetkoznap este, szombaton a boltba bemenni felejtos, mivel a tobbseg akkor intezi a bevasarlasait. Tumultus, ideges emberek, tulterhelt penztarak, hosszu varakozasi ido. Mindez Nemetorszagban. Vannak olyan hetvegek, amikor vasarnap kinyithatnak a boltok. Akkora tomeget meg nem lattam a bevasarloutcaban, mint ezeken a vasarnapokon. Egy normal szombat, de adventi hetvegek ehhez kepest semmik. Itt is kikapcsolodas a vasarnapi bevasarlas, nemcsak Mo-n.

Ez az egesz nem azon mulik, hogy valaki plazaparasztproli. A tarsadalmunk idaig fejlodott. Amugy meg akarmennyire is nem tetszik sokaknak, tenyleg igaz, hogy az eladok valthatnak, az uzlettulajdonos valaszthat, hogy vasarnap megeri-e neki kinyitnia. Ha nem es csak azert van nyitva mert a szomszed bolt is, akkor regen rossz strategiat kovet.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 12:24:16

Így igaz.

Eleve nem igaz a "belőlünk éltek" liberó szöveg. A kereskedelmi alkalmazott a FIZETÉSÉBŐL él. s nem munkaadója profitjából.

Ezt sokan szeretnék elfelejteni.

2016.04.17. 12:44:45

@Buchhalter: Bocs, de milyen jogon oktatsz ki mást az alpári stílusáért, ha te nála is nagyobb paraszt vagy, hiszen veréssel fenyegeted. Ahhoz, hogy egy stílusbeli vitát valaki erőszakkal akarjon lerendezni, olyan alacsony IQ szükséges, amihez képest egy amőba egyetemi professzornak tűnik.

2016.04.17. 12:45:56

@BircaHang Média: Fizetés sincs vásárló nélkül. És nem muszáj a kereskedelemben dolgozni, hiszen lám te is milyen jól megélsz a bértrollkodásból.

Ree-Tard 2016.04.17. 12:52:27

@BircaHang Média: Igen az áram meg a konnektorból jön, nem az erőművekből. Ezt is sokan szeretnék elfelejteni...

Buchhalter 2016.04.17. 12:56:13

@Ylim: neki volt alpári stílusa és amikor ezt szóvá tettem ,folytatta.Ennyi.A témához különben lenne valami értelmes hozzászólásod ,vagy minden vasárnapi frusztrációd rajtam akarod kiélni?Este nem akadt senki a horgodra?Ej-ej.DE nem akarsz IQ tesztet írni?Lehet meglepődnél a saját szinted alacsony nivóján...?

lavór 2016.04.17. 12:58:15

Most a kereskedelmi dolgozók sztrájkját várom. Drukkolok nekik, legalább ne adják olcsón a bőrüket.

panelburzsuj 2016.04.17. 13:02:43

@lavór:
És kivel szemben sztrájkolnának?

Kitől és mit követelnének?

lavór 2016.04.17. 13:03:37

@panelburzsuj:
Bérpótlékért például a munkaadójuktól.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:04:37

@Ylim:

А fizetést nem a vásárló fizeti.

A "nem muszáj" abszurd érv. Ezen az alapon mindenki vessen magára.

Karipapa01 2016.04.17. 13:05:05

@BircaHang Média: Jaj Pista! Ha nem veszik meg a kenyeret amit sütsz, akkor mi a faxomból élsz már? Ha az árut nincs kinek eladni, akkor minek a bolt? Már megint csak írtál valamit és már megint nem gondolkodtál előtte. Ez egy nagyon rossz szokásod

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:05:40

@Ree-Tard:

Jó a példád. A vásárló az áramszolgáltatól veszi az áramot, nem az erőműtól. Próbálj meg erőműtől venni áramot!

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:06:37

@Karipapa01:

Ez a vállalkozó problémája, nem az alkalmazotté.

Karipapa01 2016.04.17. 13:09:12

@BircaHang Média: Ez így igaz! Viszont ha a vállalkozónak nincs profitja, akkor könnyes búcsút vesz az alkalmazottól. Ez viszont az alkalmazott problémája.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:14:30

@Karipapa01:

Nem, nem az övé. Az alkalmazottnak nem feladata a cég sikerességét szem előtt tartani, őt nme erre alkalmazták (leszámítva most persze cégek vezetőit, melyeket eleve erre a feladatra alkalmaznak). Ha cég nem fizet fizetést, az alkalmazott munkahelyet vált, s nem kezdi próbálni skeressé tenni nemfizető munkaadóját.

Karipapa01 2016.04.17. 13:19:04

@BircaHang Média: Ha ez ennyire egyszerű, akkor a munkavállaló miért nem vált munkahelyet, ha a cég vasárnap is nyitva akar tartani? Oda kell menni, ahol nem akarnak nyitva tartani. Egyszerű, mint a faék! A nyitvatartósnál meg dolgozzon az, aki azt szeretné!

lavór 2016.04.17. 13:19:26

@BircaHang Média:

"Az alkalmazottnak nem feladata a cég sikerességét szem előtt tartani..."

Ez olyan magyarosan egészségtelen gondolatsor.
De ez így természetes, hiszen a főnök is lexarja a beosztottjait.
A vasárnapi nyitvatartás is csak egy újabb bizonyíték arra,
hogy óriási gondok vannak a magyar társadalomban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:27:09

@Karipapa01:

Mert ez nem olyan egyszerű dolog. Alapvetően, ha valahol rendesen fizetik az embert, minek váltson? A legegyszerűbb nem váltani, nem igaz.

Logikád mentén a 8-órás munkaidőért folytatott harc is ökörség volt, hiszen aki nem akar 14 órát dolgozni naponta, az keressen más munkahelyet.

panelburzsuj 2016.04.17. 13:27:55

@lavór:
Logikus - innentől kezdve az a kérdés, hogy melyik félnek van nagyobb "zsarolási potenciálja", meg nagyobb tartaléka a birkózásban kitartásra.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:28:26

@lavór:

Ez a kapitalizmus farkastörvénye.

A tőkést nem érdekli, elég-e a fizetés az alkalmazottnak, hogyan él ő, őt csak a siker érdekli. Ugyanez fordítva. Mi ezzel a gond?

lavór 2016.04.17. 13:31:58

@panelburzsuj:

Úgy látom, hogy az eleve munkaerőhiánnyal küzdő kereskedelmi szektorban nem sok esélye van a munkaadónak egy sztrájk esetén, hogy mit válasszon. Nem állnak sorba már a tömegek, hogy éjt nappallá téve dolgozhassanak havi nettó 90-110 ezerét xar munkakörülmények között... Ha a tulaj nyitva akar lenni, a vevő vásárolni "akar" - mert itt már akarnak az emberek -, akkor tárgyalási előnnyel indulnak a munkavállalók.

lavór 2016.04.17. 13:34:06

@BircaHang Média:

Mármint a vadkapitalizmusban...
A kapitalista tudja, hogy az elégedett dolgozó jobban dolgozik.
Csak meg kell nézni egy multi anyaországi és magyar munkahelyeinek különbségeit.

Karipapa01 2016.04.17. 13:34:39

@BircaHang Média: Látod, nem vagy te olyan buta! Ezt írtad: "hiszen aki nem akar 14 órát dolgozni naponta, az keressen más munkahelyet." Így van! Aki meg akar, az ott dolgozik annyit és annyiért. Ezt úgy hívják, hogy piaci verseny!

wolves84lb 2016.04.17. 13:35:38

@BircaHang Média: hát már hogy a fenébe ne lenne feladata egy kereskedelemben dolgozó alkalmazottnak a cég sikerességét szem előtt tartani...istenem, az ehhez hasonló vélemények miatt nem leszünk soha értelmes ország. Igazi kommunista felfogás, bár tőled nem is vár mást az ember.

wolves84lb 2016.04.17. 13:37:01

A posztert kérdezném a volán-máv-bkv-pékek-kamionosok-éttermesek-egyéb szolgáltatókról...nekik miért nem jár a vasárnapi pihenés?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:41:52

@lavór:

A multi pont azért megy szegényebb országba, hogy csökkentse költségeit, s ennek egyik leghatékonyabb módja a kisebb fizetés.

A tőkés célja nem a dolgozó elégedttsége, hanem az optimális helyzet megtalálása:
- legyen minél kisebb a bér,
- de legyen elég magas ahhoz, hogy a jól dolgozó proletár maradjon meg a cégnél.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:44:42

@Karipapa01:

Azaz az utóbbi 200 év munkásmozgalma ökörség lenne?

Eleve abszurdum, amit mondasz, hiszen nem lehet piaci alku kérdése az, amiben a felek nem egyenlőek. A modern munkásmozgalom alapja - még Marx ELŐTT - pont az volt, hogy az alkalmazott súlyos hátrányban van a munkaadóval szzmben, ezért tarthatatlan a viszonyuknak a szabad piacra való bízása. Ezért születtek meg az első munkásvédelmi jogszabályok Angliában a XIX. sz. 20-as éveiben.

lavór 2016.04.17. 13:45:37

@BircaHang Média:

A multi oda megy, ahol profitot tud elérni. Tök mindegy, hogy gazdagabb vagy szegényebb az ország.
A döntéshozatalnál beleszámít, hogy mekkora költséggel tud munkát végeztetni, de a munkabér csak egy része az összköltségének.

Most a a helyzet, hogy elértünk oda, hogy a dolgozó proletár jut előnyhöz.
Így járt a multi. Majd eldönti, hogy marad-e és kifizeti a magasabb bért vagy megy.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:48:06

@wolves84lb:

A dolgozó feladata a neki kiszabott feladat elvégzésé. Pont.

Ha nem hiszed, próbálj meg mondjuk elhelyezkedni egy Teszkóban polcrendezőként elhelyezkedni, majd pedig amunkád végzése helyett kopogtass állandóan az ügyvezetőnél tanácsaiddal, hogyan lehetne az üzlet sikeresebb. Hamarabb leszel kirúgva, mintha munka helyett csevegnél egész nap a kollégákkal.

Az csak hollywoodi filmekben van, hogy az éjjeliőr tanácsokat ad a CEO-nak és az hálából fiává fogadja.

panelburzsuj 2016.04.17. 13:48:30

@lavór:
Sorba állnak/állnának azok a tömegek - csak nem ott, ahol a munkahely van.

Nagyvárosokban munkaerőhiány - a végeken meg bolt sincs. Hétköznap se.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 13:50:11

@lavór:

Így igaz. Valójában minden tőkés ezt teszi, nem csak a multi. Pontosan ezért kell letörni a tőkés szarvát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.17. 13:50:48

"az arrogáns plázaproliparasztja"

"suttyó uraság"

"nem olyan barmok, mint te."

Te persze a műveltség non plus ultrája vagy, mi? A cizellált stílusod is erre utal...

"Nem is zavarna, ha nem itt élnék."

Hogy egy nagy élő klasszikus idézzek: "El lehet menni Magyarországról. Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen. Tessék!"

"te barátom, személyesen, még csak 0,00001 %-ot sem számítasz a magyar kereskedelemben. Érdemes lenne az arcodat is ehhez igazítani. "

Szerinted TE mennyit számítasz? Gondolkozz el ezen, aztán ehhez igazítsd az arcodat.

lavór 2016.04.17. 13:51:40

@panelburzsuj:

A végeken munkahely hiányában szünetel minden. Nem egy kistelepülésen jártam, ahol nemhogy a közért, de a kocsma is bezárt. És az már a vég... (2 buszjárat naponta)

Biztos rendben van ez, csak én nem értek hozzá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.17. 13:52:50

@Buchhalter:

"lehetne ezt normálisan is megfogalmazni,de meg ne sértődj ez tényleg egy alpári paraszt sutyó stílus."

Vedd észre, hogy csak a posztoló stílusában válaszolt a posztolónak. A posztoló más stílust meg sem értene.

Karipapa01 2016.04.17. 13:59:32

@BircaHang Média: Már megint kezded... Miért lenne "az utóbbi 200 év munkásmozgalma ökörség ?" Itt nem kötelezik a dolgozót! Létrehoznak egy szerződést a munkáltató és a munkavállaló között, hogy dolgozzunk-e vasárnap, vagy sem. És milyen feltételekkel. Senkit nem fog bevinni a csendőr azért, mert nem akar hét végén dolgozni. Ne csúsztass! És ráadásul nem is a vásárló a hibás, akinek köze nincs ehhez a szerződéshez! Ha nyitva van a bolt vásárol, ha nem, elmegy máshova.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 14:04:10

@Karipapa01:

200 éve is így volt Angliában: senkinek sem volt kötelező 16-órás napi múszakot, heti 96 órát dolgozni a gyárban,

Buchhalter 2016.04.17. 14:08:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ebben igazad van és elfogadom tőled ,mert az egyik legkorrektebb hozzá szoló vagy a blogokon.

panelburzsuj 2016.04.17. 14:15:28

@lavór:
Nincs rendben, csak annyira még (mindig) nem feszül, hogy sokat kelljen ezzel foglalkozni.

Merthogy az "atomizáltság" ebben a témában betű szerint értendő: ugyanaz a "probléma" sok pici kis kupacra szét van osztva. És így egyrészt kevésbé szembeszökő, másrészt a "tömegerővé szervezés" is sokkal nehezebben megoldható.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 14:25:55

@lavór:

Vadkapitalizmus? Mnden kapitalizmus az, csak néhol jobban ráléptek a tőkések szarvára. Azért kicsit szelídebb ott.

lavór 2016.04.17. 14:37:15

@BircaHang Média:

Hát most itt az alkalmas időpont Magyarországon is a kereskedelmi, egészségügyi dolgozóknak, tanároknak, hogy rálépjenek arra a "szarvra".

Karipapa01 2016.04.17. 14:39:50

@BircaHang Média: Te mindig csak csúsztatsz! Ne keverd össze a hétköznapi "túlórázást" a hétvégi munkavégzéssel! Több, mint 10 évet dolgoztam 6+2-ben, ami annyit jelentett, hogy minden hatodik pihenő esett szombat-vasárnapra. Szinte az egész cég így dolgozott és akinek nem tetszett elment 5+2-be. Utánna 10 évet dolgoztam 5+2-ben, de minden harmadik hétvége ügyelet volt. A munkatársaim is. Jó, a hétköznapi túlóra bizonyos idő után nekem sem tetszett, de erre van törvény, ami korlátozza. Nem értem a problémát! És főként azt nem, hogy miért kellene ocsmányolnom, szidalmaznom a megrendelőket azért, mert hétvégén dolgoznom kell!! Gondolkodj már egy kicsit Pisti!

2016.04.17. 15:25:09

a bejegyzés írója azt hitte, hogy megmondta a tutit de csak egy oltári nagy seggfej

igazi hős 2016.04.17. 16:10:01

"Legalább eggyel kevesebb nap, amikor az asszony elráncigálhat vásárolni." Azt hiszem a poszternél itt kezdődnek a problémák, de nem ment el szakemberhez, hanem ideöntötte elénk a nyűgjeit. Őt sokkolja, hogy vasárnap a választott párja "elráncigálja" vásárolni, pedig mennyi jobb programot eszelt ki kettőjüknek. Vagy csak otthon akart tévézni és ennél még a shoppingolás is érdekesebb az asszonynak?
Vele szemben vannak ebben az országban bőven, akik heti 5 nap munkából nem tudnak megélni (vagy meg tudnának, de nem hagyják őket ilyen "keveset" dolgozni) és ezért a szombatjuk is rámegy. Vagy családi programjuk van, ami szombathoz kötött, pl. a kisebb fiam összes versenye és fellépése szombaton van, ezzel elmegy a szombatok harmada-fele, a maradék hétvégén meg hadd döntsek én az időjárás alapján, hogy mikor csinálunk szabadtéri programot és melyik nap vásárolunk be.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.17. 16:38:35

@lavór:

Az egészségügy és az oktatás 90 %-a állami, azaz nincs mire rálépni.

lavór 2016.04.17. 16:40:02

@BircaHang Média:

Szerinted nincs. Szerintem meg van. Majd az idő eldönti, melyikünknek van igaza.
süti beállítások módosítása